Hopp til hovedinnholdet

Nytt prosjekt: LEAN Operations

AFI deltar i større NFR-prosjekt med fokus på hvordan lean og den norske samarbeidsmodellen kan kombineres slik at både produktivitet og innovasjonsevne utvikles.

Det 3.5 årige prosjektet Lean Operations adresserer en av de tunge trendene i norsk arbeidsliv, nemlig produktivitetsutvikling og innovasjon gjennom bruk av leanfilosofi. Lean handler om å finne smartere måter å utføre arbeidet på , men kan samtidig utfordre betingelser for læring, autonomi og innovasjonsevne.

Les mer på www.afi-wri.no

Relaterte artikler

12. august 2010

Tillit og samarbeid mellom ledelse og medarbeidere er det viktigste verktøyet når virksomheten innfører lean, viser et treårig forskningsprosjekt, som har undersøkt hvordan lean kan forbedre arbeidsmiljøet.

05. juli 2011

Monica Rolfsen, førsteamanuensis ved NTNU, informerer om forskningsprosjektet:

" I februar 2011 leverte vi en søknad til Forskningsrådet om et såkalt ”Kompetanseprosjekt for næringslivet” innen ”Lean Operations”. Konkurransen var usedvanlig tøff; over hundre søknader ble levert inn, og vårt prosjekt var et av de som fikk tilslag.

29. september 2011

Denne forskningsrapporten er andre del av rapporteringen fra et forskningsprojekt basert på case studier av Lean prinsipper anvendt på Skejby Sykehus. Rapporten inneholder projektets teoretiske grunnlag og detaljering av forskningsspørsmål. Videre diskuteres de metodiske udfordringer i case-basert aksjonsforskning og den anvendte metode beskrives. Last ned artikkel. Kilde: Ålborg Universitet 

29. september 2011

Denne forskningsrapporten introduserer et forskningsprosjekt basert på case studier av Lean prinsipper anvendt på Skejby sykehus. Operasjonelle utfordringer i sykehusets arbeidsgang illustreres gjennom et observert pasientforløp. Disse utfordringene, et oppriss av sykehusenes vilkår, og gjennomgang av tidligere tiltak omkring forbedringer på sykehusene, leder frem til projektets overordnede problemstilling (forskningsspørsmål) og avgrensning.

Last ned artikkelen

Kilde: Ålborg Universitet

17. november 2011

- Produksjonsforbedringsprosjektet var basert på tilnærminger, verktøy og metoder kjent som Lean. Avhandlingen utfordrer søken etter enkle strukturelle forklaringer og erstatter dem med et case studie som beskriver i detalj hvordan relasjoner etablerer prosjektet. Prosjektet betraktes som en effekt av nettverket av mennesker, strukturer, teknologi og andre som relaterer seg til det. Denne avhandlingen er en utforsking av dette nettverket av relasjoner, hvordan disse relasjonene etableres og effektene av disse nettverkene, forklarer Gunnar.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.