Praktisk tilnærming til KBD

Ron Mascitelli, en av verdens fremste eksperter på kunnskapsbasert produktutvikling (KBD), brukte praktiske eksempler for å få frem budskapet i hovedforedraget under KBD-seminaret i Vestfossen 2.-3. februar.

Ron Mascitelli er en av verdens fremste eksperter innen kunnskapsbasert utvikling. Han er også en eminent formidler.

Den praktiske tilnærmingen fenget de nærmere 100 tilhørerne. Sammen med konsernsjef i Kongsberg Automotive (KA), Hans Peter Havdals åpningsforedrag om hvorfor KBD er så viktig for KA, fikk seminardeltakerne forståelse at for at kunnskapsbasert produktutvikling både kan gi mer og bedre innovasjon, og gi bedriftene konkurransefortrinn.

Generelle huskeregler

Effektiv produktutvikling kjennetegnes blant annet av evnen til å prioritere oppgaver og holde fokus på det som er viktig. Mange av de gode rådene deltakerne fikk under foredraget til Mascitelli, er nærmest universelle og kan være gode huskeregler for flere enn de som jobber i industrien.
 - Vi må redusere alle unødvendige prosesser og oppgaver, eller ”støy” (waste), sa Mascitelli. På hans ”ti på topp liste” over årsaker til støy, står kommunikasjon høyt. – Vi klager ofte over for lite informasjon, men sannheten er at vi får for mye - og ofte unødvendig informasjon.  Mascitellis gode råd til hvordan vi kan løse dette er å sette av 2-3 timer hver dag til konsentrert arbeid uten forstyrrelser. – Slå av e-post funksjonen, sett over telefonen til sentralbordet og mobilen på lydløs, og gjør deg utilgjengelig for kommentarer. Da kan du jobbe effektivt med fokus på den problemstillingen du skal løse.

Les mer på www.nce-se.no

Foredrag fra seminaret finner du ved å gå til http://www.norskindustri.no/kbd-forum/foredrag-fra-seminar-2011-article4692-604.html

Abonner på vårt nyhetsbrev