Kortere ventetid for kreftpasienter

Helse Nords LEAN-prosjekt har kuttet ventetiden fra diagnostikk til behandling fra over 100 dager til mindre enn 30 dager.

Kuttet ventetiden

Siden prosjektet ble startet i 2008 har man klart å kutte ventetiden fra pasienter blir diagnostisert og utredet til de får behandling fra høye 107 dager til 28 dager i gjennomsnitt for Universitetssykehuset i Nord-Norge.

LEAN-prosjektet er et system som ivaretar lungekreftpasienten når lungekreft blir diagnostisert og sørger for at alt av prøver og konsultasjoner blir unnagjort så effektivt som mulig. For tilreisende pasienter er alt av ressurser tilgjengelig, dermed slipper man å reise frem og tilbake mange ganger. Resultatet av er at man sparer mye tid og pasienten kommer seg raskere gjennom systemet.

Sikrer bedre overlevelse

Denne systematiske tilnærmingen til en spesiell pasientgruppe har ført til at mye plunder og unødvendige heftelser er blitt ryddet unna. Pasientene får raskere diagnose og behandling, og ventetiden for operasjon har blitt halvert - fra 4 uker til 2 uker. Dette sikrer forhåpentligvis både bedre overlevelse og livskvalitet.

Over 400 sykehusmedarbeidere har vært involvert i prosessen, og 65 medarbeidere har blitt opplært i metoden som ligger til grunn for LEAN-prosjektet.

Les hele saken her

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli medlem i Lean Forum Namdal