SAS: - Lønnsomhet er en utfordring

Flyselskapet ser det som en utfordring å oppnå varig lønnsomhet for selskapet i dagens økonomiske situasjon.

- Det er anstrengt. Konjunkturendringer gjør at vi ser at selskaper blir restriktive i sin reisepolitikk og at man velger å reise så billig som mulig. Mindre fleksible billetter selges, så det er klart at det tar på, sier SAS-konsernsjefen Rickard Gustafson til SIX News etter IVAs frokostmøte torsdag.

Til tross for dystre markedsutsikter ser SAS fortsatt vekst i antallet passasjerer, selv om folk setter seg lengre bak i flyet, sier Gustafson under presentasjonen og tenker på at flere kunder velger billetter på økonomiklasse fremfor business class.

På kostnadssiden presses flyselskapet av stigende avgifter og høyere drivstoffpriser. For å motvirke økte kostnader er tanken at selskapet skal opprettholde kostnadseffektiviteten. Her satser SAS på årlig å redusere enhetskostnadene med 3 til 5 prosent. En måte å oppnå dette på er ved å jobbe med Lean, hvor det fokuseres på personalet i organisasjonen som er nærmest kunden.

Les hele saken her

----

Foredrag om Lean i SAS her. Husk at du må være pålogget som bruker/medlem av Lean Forum Norge for å få tilgang til foredragene fra årets store Lean-konferanse. Meld deg inn ved å trykke her  Individuelt medlemskap er gratis.

Bli medlem i Lean Forum Namdal

Abonner på vårt nyhetsbrev