Tom Petter Høgset, fabrikksjef Helgeland Betong AS

Foredrag: Om lean og arbeidsmiljø, og den vanskelige involveringen.

Helgeland Betong AS er en moderne bedrift med lange tradisjoner innen produksjon av betongelementer, primært til byggindustrien. Bedriften består av ca. 30 dyktige fagpersoner med bred erfaring innen produksjon, salg og prosjektledelse. Fra fabrikken i Mo i Rana, med markedsområde i landets tre nordligste fylker, fremstår bedriften i dag som en viktig leverandør og samarbeidspartner til entreprenører, arkitekter og andre profesjonelle kunder i regionen.

Da Helgeland Betong AS startet implementering av lean-tankegangen høsten 2009, var få eller ingen viktige forutsetninger på plass. Ledelsen ønsket å fokusere på 5S og hensikten var at dette skulle bli et verktøy for arbeidsledere og de ansatte i produksjonen, forteller fabrikksjef Tom Petter Høgset.

Det som ikke ble vektlagt i tilstrekkelig grad var tydelige mål og involvering av alle ansatte. Å skape endringer gjennom innføring av et ”system”, fungerte ikke. Informasjon og motivering rundt veivalg, mål og organisering viste seg i ettertid å være en avgjørende forutsetning for å skape en endringsvilje. Måten dette ble gjort på i utgangspunktet skape et vakuum i organisasjonen og stor frustrasjon.

Hvordan vi tok tak i situasjonen og hvilke resultater vi har greid å skape, skal vi fortelle mer om under konferansen, sier Tom Petter.

Se også hjemmesiden: www.helgelandbetong.no

Abonner på vårt nyhetsbrev