Spor 3: Lean produkt- og tjenesteutvikling

Innledningsforedrag: Produktutviklingspraksis i norske vareproduserende bedrifter: Hvor trykker skoen mest? ved Torgeir Welo, Professor NTNU

Presentasjonen tar for seg utvikling av et rammeverk for 'best-practice' innenfor produktutvikling basert på studier av ulike selskaper og internasjonal forskning. Modellen er delt inn i ulike komponenter/tema som har dannet grunnlaget for en undersøkelse for å kartlegge 'state-of-the-nation' i norsk vareproduserende industri. Resultater fra denne undersøkelsen vil bli presentert.

Bedriftscase 1: Knowledge Based Devlopmet (KBD) i Kongsberg Automotive (KA)

Presentasjonen vil beskrive KA sine produktutviklingsprosesser der bakgrunn, tankesett, utviklingsprosess og metoder vil bli presentert. KA har jobbet med forbedringsprosesser mot PU i flere år. De vil ta utgangspunkt i sien erfaringer og presentere resultat av sin forbedringsprosess.

Bedriftscase 2: finn.no’s 7 prinsipper for produktutvikling - implementering og eksempler

FINN.no har eksistert siden 2000 og er i dag Norges største markedsplass. Tjenesten er delt inn i markeder som Eiendom, Motor, Jobb, Torget, Reise og Oppdrag. Vi er ca 320 ansatte og i 2011 omsatte vi for 1 milliard kroner.

FINN.no startet sin lean-reise i 2006 med innføringen av Scrum, og har i kjølvannet av Scrum etablert en kultur for kontinuerlig forbedring og leantenkning i hele organisasjonen. FINN løste flere grunnleggende problemer innen produktutvikling med Scrum, men langt fra alle, og har derfor etablert et mer komplett rammeverk - FINN way of Innovation.

Abonner på vårt nyhetsbrev