Christopher Braathen

Dag 2: Parallelt spor kl 1130:1300
Christopher Braathen er fabrikksjef hos Neuman Aluminium Raufoss.

Raufoss Technology var en av tre bedrifter som kjempet om å bli "Norges smarteste industribedrift 2016", en konkurranse som GKN Aerospace til slutt vant.

Fra artikkelen "Dropper Kina - legger fabrikk for bildeler til Gjøvik" på tu.no:

Hjuloppheng i aluminium er spesialiteten til Raufoss Technology. Basert på utviklingen av nye oppheng og kontrakter inngått de siste par årene, vil produksjonen dobles innen 2020.
På Raufoss er det ikke mer plass i eget hus. Derfor må Neuman Raufoss Technology bygge opp mer produksjonskapasitet i Hunndalen ved Gjøvik, seks kilometer unna.
Raufoss Technology, som er en del av det privateide østerrikske konsernet Neuman, har alle de største bilmerkene på kundelista. Volvo er imidlertd i ferd med å bli den største. Forhjulsopphenget til XC90-plattformen produseres i Kina og skipes til Göteborg. Det tar mellom fire-fem og seks måneder.
- Det er ikke bærekraftig og hensiktsmessig. Transporten tar lang tid og det er mye kapital bundet opp. Vi flytter derfor produksjonen hit og ekspanderer. Med bra utstyr, gode prosesser og kompetente medarbeidere, kan vi produsere i Norge, sier fabrikksjef Christopher M. Braathen.
Ikke bare sparer Neuman Raufoss Technology tid på frakt, men produksjonen blir også raskere.
I Kina tar det 90 sekunder å laget ett hjuloppheng. På Raufoss tar det 25 sekunder å lage det samme.
- Vi har mer avansert utstyr som jobber smartere og raskere, sier Hans Peter Kristiansen, som har ansvar for å industrialisere produksjonsprosessene.

Flere artikler:

Jaguar på kundelista

 Jubler over at trenden snur - norske bedrifter i Kina flagger hjem

Abonner på vårt nyhetsbrev