Hva vet vi om Lean og digitalisering?

Kl 0930-1100
Har digitalisering erstattet Lean innsats og tilnærming for forbedring og utvikling av virksomheter? Fører Lean til bedre digitalisering eller digitalisering til bedre Lean? Hvordan henger dette egentlig sammen? I forskningsprosjektet «The Lean Digitalization Paradox» undersøkes disse og flere spørsmål nærmere. 

Prosjektet er et samarbeid mellom Hydro, Equinor, Aker Solutions, Benteler, Deloitte, SINTEF og NTNU og er støttet av Norsk Forskningsråd. I tillegg får vi også høre om forskning fra det Europeiske prosjektet LEAN 4.0, som er et samarbeid mellom flere EU/EØS land som Nederland, Belgia, Tyskland og Norge. Både NTNU og SINTEF Manufacturing er forskningspartnere i LEAN 4.0. 

Den digitale parallellsesjonen vil presentere ulike internasjonale forskningsbidrag og en paneldiskusjon mellom norske produksjonsvirksomheter om Lean og digitalisering. I dette vil det bli presentert høydepunkter og innspill fra forskningskonferansen ELEC som arrangeres i Trondheim i oktober, og vi diskuterer nærmere hva dette betyr i en norsk kontekst.

Flere av bidragene vil bli presentert på engelsk, men vi vil tekste og kommentere innhold på norsk.

Varighet: 1,5 timer

 Sesjonsansvarlige: NTNU og SINTEF

Abonner på vårt nyhetsbrev