Workshop på hotellet - Lean ledelse og innføring av Lean

Dag 2 kl 1200:1500
Valg 2

Den viktigste suksessfaktoren for å lykkes med lean er ledelse. Kreves det en bestemt type lederskap i lean? Hvordan passer eventuelt dette inn i helsesektoren? Hvordan får man med seg medarbeiderne på endringsreisen mot systematisk og kontinuerlig forbedring? Hvem har ansvar for hva i innføringen av lean?

I denne workshopen diskuterer vi ulike problemstillinger knyttet til det å innføre lean, videreutvikle tjenestene gjennom lean og sikre at lean ikke blir et midlertidig blaff som traff hverdagen. Deltakerne på workshopen bidrar med problemstillinger og refleksjoner under veiledning av Eli-Janne Larsen og Marte Holmemo.

Eli-Janne Larsen er avdelingsleder ved Svolvær Omsorgssenter i Vågan kommune. Hun er utdannet sykepleier, med etterutdanning i ledelse. Ble introdusert for lean i 2016, og har siden jobbet med lean som filosofi (og metode) i utviklingsarbeidet ved enheten. Hun vil dele sine erfaringer i å lede avdelingens leanreise i opp- og nedturer.

Marte Holmemo er organisasjonsutvikler og forsker ved NTNU og det nasjonale forskningsprosjektet til Norges Forskningsråd «Lean Management». Hun vil knytte problemstillingene fra workshopen opp mot internasjonal forskning på lean lederskap og lean i offentlig sektor.

Abonner på vårt nyhetsbrev