Nyheter

 

Hvordan lykkes med Lean? Det kan du høre mer om på Leankonferansen, der dyktige Lean-navigatører fra KLP, Norsk Gjenvinning, SpareBank 1 og Aker Solutions deler sine erfaringer.

Even Tangen Heggernes (Nabobil), Øystein Vie (DNB) og Anders Mjåset (Mesh) deltar i en sesjon med dette temaet på Leankonferansen 8.-9. november.

Det norske oljeselskap ASA har gjennomført fusjonen med BP Norge AS og etablert Aker BP ASA, et ledende uavhengig offshore E&P-selskap på norsk kontinentalsokkel. Aker BP vil bygge på en effektiv forretningsmodell etter lean-prinsippet.

Billigere industriproduksjon i Norge enn i Kina har ført til at flere har flyttet hjem. Ti bedrifter har så langt flyttet produksjon til Norge fra lavkostland, ifølge NHO-foreningen Norsk Industri. En av dem er østerrikske Neuman Aluminium på Raufoss, som produserer aluminiumsdeler til flere bilmerker.

Bedriftene må melde inn sin deltakelse innen 3. oktober. Fullstendig søknad må være hos oss innen 17. oktober. Prisen deles ut på Lean Forum Norges årskonferanse, som arrangeres 8.-9. november.

- Anna Bjelm, Årets Leanleder i Sverige 2015
- Kenneth Gilje, leankoordinator i Gilje Tre, Årets norske Leanvirksomhet 2015

For å lykkes med digitalisering er det viktig å se på teknologi som et verktøy for å nå målet framfor målet i seg selv.

På årets Leankonferanse får vi besøk av vinneren av prisen "Norges smarteste industribedrift 2016", som ble GKN Aerospace. I tillegg kommer også Neuman Aluminium Raufoss Technology, som fikk pallplass i konkurransen.

Det er nå åpnet opp for påmelding til studieturer på konferansedag 1. Deltakerne kan velge mellom Bærum kommune, Diakonhjemmet Sykehus og Ringnes på Gjelleråsen. Det er begrenset antall plasser på studieturene, og vi oppfordrer til snarlig påmelding for å sikre seg plass.

Tross to år med fokus på kostnadskutt tror Statoil-sjefen fortsatt at det er mulig å spare mer.

En av flere fordeler ved å være bedriftsmedlem i Lean Forum Norge, er rabattert pris på årskonferansen.

Rektor ved Bærland skole i Gjesdal, Tom Kenneth Gilje, har blitt frikjøpt 40 prosent for å jobbe med Lean i kommunen.

Både privat og offentlig næringsliv i Norge står ovenfor omfattende endrings- og utviklingsprosesser de nærmeste årene. På årets Leankonferanse 8.-9. november fokuseres det på hvordan systematisk forbedringsarbeid basert på Lean filosofi, prinspipper og metoder bidrar der man lykkes over tid.

Siste frist for å sende inn fullstendig søknad er 27. juni.

Lean Forum Bergen inviterer til medlemsmøte på HiB 16. juni i forbindelse med EXPO 2016.

Lean Forum Midt-Norge, i samarbeid med NTNU og NCEI, arrangerer seminar om "Lean for kundeorientert produksjon (Quick Response Manufacturing)".

Det er nye og trangere tider, da må bransjen lære seg omstilling.

Vestre Toten kommune omtales som en foregangskommune på Lean forbedringsarbeid i offentlig sektor.

Lean Forum Nordvest inviterer til nettverkssamling hos Shell på Råket i Kristiansund torsdag 2. juni fra kl 14.00.

Kan man virkelig bruke verktøy utarbeidet for vareproduksjon i helsesektoren?

Abonner på vårt nyhetsbrev