Nyheter

 

Molde kommune har utarbeidet en ressursside for ansatte og andre som ønsker å vite mer om hvordan organisasjonen jobber med Lean.

President Bob Wilt i Alcoas Global Primary Products var strålende fornøyd etter orienteringer og omvisning på aluminiumverket i Mosjøen onsdag.

Den faglige delen av samlingen vil omhandle temaet bedriftsspesifikke produksjonssystem.

Seminaret omhandler Lean i Financial Services i EVRY.

I Evry er alle ansatte forpliktet til å jakte på forbedringsområder. -Det er de som vet hvor skoen trykker, sier konsernsjef Terje Mjøs.

Også i år kan vi tilby deltakerne på årets Leankonferanse spennende studieturer. Forhåndspåmeldte til konferansen vil være de første som får mulighet til å velge blant disse.

Simen Vier Simensen fra Produktivitetskommisjonen kommer på vår årskonferanse i november.

Mange bedrifter har kopiert Lean-modellen til Toyota for effektiv produksjon. Men ingen har vært klar over at det tar år før god effekt. Før nå.

I år tar vi også i bruk Engineerium. Området vil bli benyttet til utstillinger/stands, og er et flott mingleområde i inspirerende og innovative omgivelser.  

Haugesund fengsel benyttet seg av Lean da brannslukningsanlegget skulle oppgraderes.

Nytt på årets konferanse er at du kan velge å høre om Lean i flere kommuner.

Lean Forum Telemark inviterer til nettverkssamling 12. juni. Hovedfokus vil være forbedrings- og kommunikasjonsverktøyet A3. I tillegg blir det avholdt stiftelsesmøte for Lean Forum BTV (Buskerud, Telemark og Vestfold).

Lean Forum Midt-Norge inviterer til samling med fokus på Lean Startups: "Lean Startups - effektiv og profesjonell virksomhet fra dag èn".

"Produktiviteten i samfunnet er svært interessant også for lommeboken din. Økt produktivitet kan bety èn million i ekstra lønn til alle om 40 år".

Årets Leankonferanse blir helt unik. Vi møter en av verdens fremste eksperter på Lean: Jeffrey Liker. Liker er forfatteren av flere bøker om Lean, bl.a. "The Toyota Way", og vi utfordrer han med vår norske leanfilosofi, kultur og samarbeidsmodell.

Lean Forum Tromsø inviterer til årsmøte tirsdag 10. juni. For mer informasjon og påmelding se her.

Årets Leandag i Innlandet 2014 ble arrangert på Raufoss 8. mai. 350 deltakere fikk en svært så interessant dag i kulturhuset.

Medlemsmøtet blir hos Telenor på Kokstad, og temaet for dagen er Value Stream Mapping. Invitasjon og påmeldingslink finner du her.

Som en konkret aktivitet for å fremme erfaringsutveksling, arrangerte ressursgruppen/Lean Forum Stavanger et møte 30. april med et spesielt fokus på koordinatorrollen i bedriftene.

Statusrapport nr 2, 2014 om Leanarbeidet i Vestre Toten kommune har nå kommet.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli medlem i Lean Forum Namdal