Nyheter

 

Påmelding til årets store Leankonferanse gjør du her

Årets Leankonferanse blir unik; aldri før har vi tilbudt deltakerne et program med så sterk faglig tyngde og bredde. Solide foredragsholdere, workshops og bedriftsbesøk i miks med temaet "kultur for kontinuerlig forbedring", gir deg som deltaker et spenn av valgmuligheter. Her finner du garantert spennende emner som er relevant for deg!

Konferanseprogrammet finner du her. Praktisk informasjon som overnatting etc her. Program som pdf-fil her:

Lean Forum Norges Årskonferanse 2013

Velkommen til årets konferanse!

I kampanjen viser vi at norsk næringsliv i stor grad består av små bedrifter med vanlige mennesker som sammen skaper enorme verdier for velferdssamfunnet, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Tine, Geno og Nortura har sett i gang eit felles prosjekt der ein vil teste ut og tilpasse Lean metodikk og verktøy til storfehaldet.

Den nye prisen "Årets Leanprosjekt" har som formål å skape motivasjon og entusiasme for Lean ved å løfte frem gode eksempler og forbedringsprosjekter uavhengig av hvor langt hele virksomheten har kommet på sin Leanreise.  

Søknadsfristen til "Årets Leanvirksomhet" var 14.juni og det har kommet inn mange gode søknader. Søknadene skulle sendes til Lean Forum Norge ved tove.lokken@leanforumnorge.no. Dersom noen har sendt søknad til post@leanforumnorge.no istedet og ikke fått tilbakemelding om at søknaden er mottatt, ber vi om at dere tar kontakt med oss snarest mulig.

Årets Leankonferanse arrangeres den 26. og 27. november - en konferanse som vil ha en faglig bredde som slår alle tidligere konferanser.  Tema for konferansen er «kultur for kontinuerlig forbedring», med fokus på ledelse, kulturbygging og på operative metoder og verktøy. Dette gir deltakerne gode valgmuligheter til å finne relevante tema. 

Sykehuset Innlandet lar seg inspirere av bilindustrien for å finne nye og bedre måter å jobbe på.

7 av 10 bedrifter som satser på Lean gjør det for å få kortsiktige resultater. Dette forklarer i stor grad hvorfor de ikke lykkes, viser svensk undersøkelse.

Les mer i Ukeavisen Ledelse her.

Lean Forum Bergen inviterte til medlemsmøte 2. mai hos Bergen Engines AS Rolls Royce. Temaet for dagen var "Kaizen - forbedringsgrupper".

Program: Lean Forum Bergen invitasjon til Bergen Engines 2.5.2013.pdf 

Lean Forum Tromsø inviterer til fagseminar 5.juni 2013
"Hvordan fasilitere de utfordrende medarbeiderne?"

Det å være leder eller koordinator i kunnskapsorganisasjoner stiller store krav. I Leanprosesser møter en gjerne utfordringer som profesjonsagendaer, maktkamper og omkamper, kamp mellom følelser og logikk, og ikke minst hvordan en kan få ulike medarbeidere til å jobbe sammen.

Lean Forum Telemark ønsker velkommen til en spennende samling om Lean, temaet som engasjerer stadig flere virksomheter Norge.

Vi har vært heldige å få tak i dyktige personer som forteller om sine erfaringer med Lean fra sine virksomheter:

Studieturen hos Kongsberg Automotive på Raufoss 8. mai ble ett svært vellykket arrangement. Det meldte seg flere enn vi hadde plass til denne gangen og Kongsberg Automotive på Raufoss stiller derfor velvillig opp igjen.

Som tidligere år, vil Lean Forum Norge dele ut prisen for Årets norske Leanvirksomhet på Leankonferansen i november. Nytt av året er at det også vil deles ut en pris for Årets Leanprosjekt.

TESS-gründer Erik Jølberg uttalte nylig at man med "effektivisering kan frigjøre de 10000 ingeniørårsverkene vi mangler i Norge". Han oppfordret bransjen til å jobbe mer strukturert med dokumentasjon og økonomistyring, og ikke kaste bort ingeniørenes arbeidstid på prosjektledelse.

Tekst: Steingrim Bersvendsen, Lean Forum Oslo
17. april var det hos PwC bygget nettverksmøte og årsmøte i Lean Forum Oslo. Cato Kaasa og Anne Hagerup Heggedal fortalte om Coca Colas og ASKO's transformasjon av verdikjeden for mineralvann.

Grunnlegger og daglig leder i Tess, Erik Jølberg, hevder at bedre IKT-systemer og effektivisering vil kunne avlaste mange tusen ingeniører i Norge. Det trengs bl.a. bedre standardiseringsarbeid og utvikling av Lean-systemer.

Temaet er: Lean og ledelse - viktig, artig, vanskelig!
Lean Forum Midt-Norge anerkjenner den viktige rollen både toppleder og mellomleder spiller i å sørge for kontinuerlig forbedring, og inviterer derfor til diskusjoner om ledelse (open space).

En faglig samling med fokus på Lean og forbedringsarbeid.

Den 17. april avholder Lean Forum Oslo sitt årsmøte, som er en del av en nettverkssamling. Strategidirektør i Coca Cola, Rami Sabanegh, og prosjektdirektør i ASKO, Anne Hagerup Heggdal, kommer for å fortelle om endring som berører mange aktører, selskaper og mennesker.
Les mer om arrangementet her: http://www.meetup.com/LeanForumOslo/events/108262952/

Lean Forum Norges sitt årsmøte 2013 ble avholdt 21. mars i Forskningsrådets lokaler. Anthony Kallevig (bildet) fra LO/styremedlem i Lean Forum Norge var møteleder.

Abonner på vårt nyhetsbrev