Nyheter

 

Nok en gang kunne Lean Forum Bergen skilte med fullt hus og måtte dessverre avvise noen.  Det var på medlemsmøte den 14. juni på Høgskolen i Bergen, hvor hovedtema var Demings ”PDCA/PDSA hjul”.

Lean Forum Telemark gjennomførte den 12.6.2012, en spennende samling med eksempler fra «Lean på norsk». Prosjektleder i Veste -Toten kommune fortalte blant andre hvorfor, hvordan og hva de hadde oppnådd etter å ha tatt i bruk lean i sin organisasjon.

Ingen fortjener å tilhøre et bedre lag enn det de er villige til å være med på å skape selv. Det gjelder også i arbeidslivet, sier Marit Breivik.  

Breivik har preget norsk håndball i en årrekke; som spiller, klubbtrener, landslagssjef og nå som assisterende toppidrettssjef og hovedcoach for lagspillidretter i Olympiatoppen. 

Hva er plussene i fellesskapet? Hva krever det av den enkelte hvis vi skal trives og oppnå gode prestasjoner? Dette bør utforskes kontinuerlig, sier Marit Breivik.  

Lean har vist seg å gi store gevinster både menneskelig og økonomisk i mange virksomheter. Er du og din virksomhet interessert i Lean og holder til i Midt-Norge? Da vil vi gjerne møte deg for å dele erfaringer.

Nortura SA fikk et resultat før skatt i første tertial på minus 44 millioner kroner. Det er 20 millioner kroner bedre enn i samme periode i fjor.

Må få ned kostnader
- Vi må derfor fortsatt fokusere på å få ned kostnadsnivået vårt. Den jobben ivaretar vi nå gjennom forbedringsprogrammet Kontinuerlig Forbedring som gjennomføres i alle ledd i organisasjonen. Dette har vist seg å gi raske og varige effekter og er en viktig faktor i resultatforbedringen

Under Storebrand Forsikrings «Fix it»-møter er det effektivitet som står i sentrum. Alle må stå og møtet kan maks vare i 25 minutter. Løsningen har halvert tiden selskapet bruker på møter.

Lean Forum Norge inviterer sine medlemmer til bedriftsbesøk/studietur til Jæger Automobil AS i Bergen.

Jæger Automobil AS ble kåret til vinner av den første nasjonale Lean- prisen, som ble utdelt på Lean Forum Norges årskonferanse i 2011. Les mer her

Den nasjonale prisen for årets Lean-bedrift ble for første gang i fjor kåret av Lean Forum Norge. Prisen ble utdelt av nærings- og handelsminister Trond Giske på årskonferansen "Lean på norsk".

På siste møte før sommeren ønsker Lean Forum Oslo å invitere til aktiv deltakelse gjennom Open Space. Her har alle som deltar anledning til å skape dialog om ting som interesserer dem.

På en Open Space kan du ta opp ting du er flink til som du ønsker å dele, eller ting du ikke er flink til og som du ønsker å lære.

Lean Forum Telemark ønsker velkommen til en spennende samling om et tema som engasjerer stadig flere organisasjoner og selskaper i Norge. Vi har vært heldige å få tak i dyktige personer som forteller om sine erfaringer med lean.

Neste medlemsmøte i Lean Forum Bergen vil være på Høgskolen i Bergen 14.juni.

Hovedtema: Erfaringsutveksling og PDCA-hjulet

Tid/sted: 20.-21.11.2012 Raddison Blu Plaza Oslo

For 3.året på rad arrangerer Lean Forum Norge årskonferanse. I fjor samlet konferansen nærmere 600 deltakere, og vi regner med at årets konferanse også fylles opp med deltakere fra alle bransjer, fra så vel privat som offentlig sektor.

Tema for årskonferansen er «Lean på norsk».

Gå ikke glipp av årets konferanse! Konferanseprogram og påmeldingsskjema vil du finne på hjemmesiden her.

Kva skal karakterisere Lean i Noreg? Korleis skal vi omsette Lean til norske forhold? Handlar Lean berre om effektivisering? Eller kan forbetringsfilosofien også skape betre arbeidsplassar?

Presentasjonene fra fagseminaret "Ledelsens rolle ved innføring og bruk av lean" er nå lagt ut på Lean Forum Oslo sine forumsider her

Lean Forum Norge arrangerer 3.året på rad konferansen "Lean på norsk".

Tid/sted: 20.-21.11.2012 på Raddison Blu Plaza i Oslo.

Rammene for årets konferanse begynner å falle på plass, og vi kan allerede nå røpe spennende foredragsholdere som Niklas Modig, Bård Kuvås og Anders Dysvik.

Bilde til høyre viser Niklas Modig

At første medlemsmøte i Lean Forum Bergen går til årets Lean bedrift, Jæger Bil er kanskje en selvfølge, men at man drar ”fullt hus” fra ulike bransjer er kanskje ikke en selvfølge.  Hvis man skulle savne noen var det kanskje bilbransjen, de var vekk!

Tiden har kommet for å nominere deltagere til årets Lean bedrift i Norge. Vi vil gjerne ha inn deres bidrag til konkurransen innen 10.juni for å kåre de nominerte bedriftene til årets Lean bedrift i Norge. Finalistene vil bli presentert 3.oktober og vinneren blir presentert på ”Lean på Norsk” konferansen i Oslo 20-21.november 2012.

Vellykket årsmøte gjennomført med over 70 medlemmer tilstede i Forskningsrådets lokaler i Oslo 15.mars 2012.

Lean Forum Telemark ble etablert 6.9.2011 og skal være bindeleddet mellom Lean Forum Norge og de enkelte virksomhetene i Telemark.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli medlem i Lean Forum Namdal