Nyheter

 

Den første nasjonale Lean-prisen «Årets Norske Lean bedrift» kåres av Lean Forum Norges styre. Vinneren utlyses og prisen utdeles på ”Lean på Norsk” konferansen i Oslo 29.-30.november av Nærings- og handelsminister Trond Giske.

De 3 finalistene, som også vil presentere seg på årets konferanse er (i tilfeldig rekkefølge):

  • Universitetssykehuset Nord-Norge HF (UNN)
  • REC Wafer (Herøya)
  • Jæger Automobil

Vidunderkuren Lean skal både øke effektiviteten og trivselen på jobben. - Nytt begrep, gammelt grep, mener professor i organisasjonsteori.

Laerdal Medical AS ønsker å redusere spedbarnsdødeligheten i utviklingsland og sikrer verdiskaping og arbeidsplasser i Norge. Stavanger-bedriften har fått Forskningsrådets innovasjonspris 2011.

Helse Nords LEAN-prosjekt har kuttet ventetiden fra diagnostikk til behandling fra over 100 dager til mindre enn 30 dager.

Fikk god inspirasjon av Toyota

Kort tid etter at Jotun AS inngikk en rammeavtale med Toyota Material Handling Norway om leveranse av trucker, fikk leverandøren en forespørsel om de ikke også kunne bistå med informasjon om Toyota Production System (TPS). Et besøk på truckfabrikken i franske Ancenis var svært motiverende for Lean-delegasjonen fra Jotun som tok med seg mange gode tips og innspill tilbake til Sandefjord.

Reduserte ledetider for kunder, produktsporing, og tydeligere arbeidsmetoder for ansatte er bare noen av fordelene ved Lean-prosjektet.

I kampen for å skape et mer anstendig arbeidsliv, har vi en regjering som er med oss og ikke mot oss, sier LO-leder Roar Flåthen, etter at arbeidsminister Hanne Bjurstrøm presenterte stortingsmeldingen om et felles ansvar for et godt og anstendig arbeidsliv.

Det viser seg at interessen for lean er stor i Norge og at mange fra både privat og offentlig sektor, ser verdien av å møtes for læring og erfaringsutvikling omkring lean.

Sekretariatet opplyser at det nå er over 350 påmeldte til årets konferanse,men at det fortsatt er ledige plasser.

Se http://leanforumnorge.no/no/aarskonferansen for fullstendig program og påmelding.

Lean Forum Østfold ble etablert den 29.september 2011. Årsmøte hvor styret ble valgt, fant sted på Høgskolen i Østfold.

Lean Forum Østfold ble etablert den 29.september 2011. Møtet fant sted på Høgskolen i Østfold. Les mer om etableringen her

Vinnare av Svenska Leanpriset 2011 är Emballator Lagan Plast AB från Ljungby. 

Det här är nog den bästa dagen i mitt Lean-liv, säger Emballator Lagan Plasts vd Christian Silvast.

Siden høsten 2008 har Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) jobbet systematisk med å fjerne flaskehalser og ”plunder og heft” for å skape bedre flyt i pasientens opphold.

Med Lean som metode har sykehuset fått ned ventetiden for utredning og behandling innenfor flere diagnoser.

Emballator Lagan Plast AB ble vinner av Svenska Leanpriset 2011, men Ostnor AB var en av 7 finalister til årets pris. 

Ostnor AB fikk Johnsson-utmerkelsen i 2010 for sitt arbeid med lean. Møt de tillitsvalgte og hør om fagforeningens rolle i endringsprosessen hos Ostnor AB på Lean Forum Norges årskonferansen 29.-30.11.2011

Under åpningen av Forskningsdagene 23.9.2011 mottok professor Kalle Moene Forskningsrådets pris for fremragende forskningsformidling.

Formidling er å dele med andre. Når du deler blir det mer også til deg selv, mener Kalle Moene.

Hør Kalle Moenes foredrag "Produktivitet og den norske samarbeidsmodellen." på Lean Forum Norges årskonferanse 29.-30.11.2011.

Første møte i Lean Forum Oslo ble gjennomført hos Arbeids- og Velferdsdirektoratet (NAV) i Akersgate 64 -68 i Oslo sentrum fra kl 16:30 til 19:00

Rundt 50 deltakere hadde funnet veien til NAV denne fine ettermiddagen. Flere forskjellige bransjer, fra privat og offentlig tjenesteyting, var representert på det første møtet. Stort oppmøte og mange positive tilbakemeldinger viser at det er stor interesse for Lean og kontinuerlig forbedring i Oslo-området.

Legger frem nye kuttplaner, og stokker om ledelsen. 

SAS-sjef Rickard Gustafson er i dag (14.9.11) i Norge for å legge frem en helt ny strategi.

Det skjer i forbindelse med at innsparingsprogrammet Core SAS, som ble innført av Gustafsons forgjenger, Mats Jansson, nå er i ferd med å gå mot slutten.

Lean Forum Bergen ønsker velkommen til stiftelsesmøte og fagseminar:
10. november 2011 hos Tryg Forsikring i Fyllingsdalen

Første nettverkssamling i Lean Forum Innlandet ble gjennomført hos HAPRO på Hadeland den 8.september 2011. Mange positive tilbakemeldinger!

Nesten 80 deltakere hadde funnet veien til HAPRO denne dagen. Det viser at det er stor interesse for Lean i Innlandet.  

Lean Forum Norge har snakket med Kenneth Tilley. Han arbeider i Arbeid og velferdsdirektoratet og har ansvar for å utvikle og levere et program for spredning av KF kultur i NAV.

Er du eller din bedrift interessert i Lean og bor i Oslo-området? Møt opp på stiftelsesmøte for Lean Forum Oslo den 28.september 2011. Meld deg på via denne linken  http://www.meetup.com/LeanForumOslo/events/32344002/

Vær rask med din påmelding, da det er begrenset antall plasser.

Abonner på vårt nyhetsbrev