Nyheter

 

Flyselskapet ser det som en utfordring å oppnå varig lønnsomhet for selskapet i dagens økonomiske situasjon.

AFI deltar i større NFR-prosjekt med fokus på hvordan lean og den norske samarbeidsmodellen kan kombineres slik at både produktivitet og innovasjonsevne utvikles.

- Men vi har fortsatt mye å rette på, sier sykehusdirektøren.

Torsdag ble Universitetssykehuset Nord-Norge hedret som årets nest beste Lean-bedrift av Lean Forum Norge.

Mange positive tilbakemeldinger.

Foredrag og streaming fra konferansen er lagt ut på hjemmesiden www.leanforumnorge.no 

Den første nasjonale Lean-prisen ble torsdag 30.november utdelt på Lean Forum Norges store årskonferanse. Tanken bak en Lean-pris er å løfte frem fokuset som Lean filosofien har på samarbeidsorientert lederskap og medarbeiderdrevet innovasjon.

"Lean på norsk" konferansen 29.-30.11.2011 har nå 550 deltakere fra offentlig og privat virksomhet fra hele landet. Dersom du ikke har meldt deg på, er det fortsatt mulig å gjøre det nå i siste liten.  Se hjemmesiden www.leanforumnorge.no for program og påmelding.

.

Organisasjonen har en tydelig visjon, misjon og strategi, men så kommer hverdagen og spørsmål om hvordan strategien skal omsettes i den daglige driften. Fokuset skiftes fra å betrakte hva som er de riktige tingene å gjøre for bedriften til å gjøre tingene riktig eller så kosteffektivt som mulig, og det er her leankonseptet passer inn.

Sivilingeniøren har siden 1994 vært sentral i produksjonen og utviklingen hos produsenten av elektrisk installasjonsmateriell på Åmot.- Jeg var først produksjonssjef ved begge fabrikkene i seks år, men anlegget i Sandvika er nå nedlagt. Fra 2000 var jeg teknisk direktør, og siden 2008 har jeg vært fabrikksjef, forteller Stein Olav til Automatisering.

En stor suksesshistorie fra ”Lean Norge” hører vi fra Bergen i november. Lean Forum Bergen ble etablert. Dette skjedde i form av et fagmøte med påfølgende årsmøte hos Tryg i Fyllingsdalen. Mer enn 90 personer fra et 50 talls ulike virksomheter stilte opp på første møte.

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) er nominert som årets Lean-bedrift i Norge. Prisen deles ut på årskonferansen LeanForumNorge 29. – 30. november 2011 i Oslo.

Den første nasjonale Lean-prisen «Årets Norske Lean bedrift» kåres av Lean Forum Norges styre. Vinneren utlyses og prisen utdeles på ”Lean på Norsk” konferansen i Oslo 29.-30.november av Nærings- og handelsminister Trond Giske.

De 3 finalistene, som også vil presentere seg på årets konferanse er (i tilfeldig rekkefølge):

  • Universitetssykehuset Nord-Norge HF (UNN)
  • REC Wafer (Herøya)
  • Jæger Automobil

Vidunderkuren Lean skal både øke effektiviteten og trivselen på jobben. - Nytt begrep, gammelt grep, mener professor i organisasjonsteori.

Laerdal Medical AS ønsker å redusere spedbarnsdødeligheten i utviklingsland og sikrer verdiskaping og arbeidsplasser i Norge. Stavanger-bedriften har fått Forskningsrådets innovasjonspris 2011.

Helse Nords LEAN-prosjekt har kuttet ventetiden fra diagnostikk til behandling fra over 100 dager til mindre enn 30 dager.

Fikk god inspirasjon av Toyota

Kort tid etter at Jotun AS inngikk en rammeavtale med Toyota Material Handling Norway om leveranse av trucker, fikk leverandøren en forespørsel om de ikke også kunne bistå med informasjon om Toyota Production System (TPS). Et besøk på truckfabrikken i franske Ancenis var svært motiverende for Lean-delegasjonen fra Jotun som tok med seg mange gode tips og innspill tilbake til Sandefjord.

Reduserte ledetider for kunder, produktsporing, og tydeligere arbeidsmetoder for ansatte er bare noen av fordelene ved Lean-prosjektet.

I kampen for å skape et mer anstendig arbeidsliv, har vi en regjering som er med oss og ikke mot oss, sier LO-leder Roar Flåthen, etter at arbeidsminister Hanne Bjurstrøm presenterte stortingsmeldingen om et felles ansvar for et godt og anstendig arbeidsliv.

Det viser seg at interessen for lean er stor i Norge og at mange fra både privat og offentlig sektor, ser verdien av å møtes for læring og erfaringsutvikling omkring lean.

Sekretariatet opplyser at det nå er over 350 påmeldte til årets konferanse,men at det fortsatt er ledige plasser.

Se http://leanforumnorge.no/no/aarskonferansen for fullstendig program og påmelding.

Lean Forum Østfold ble etablert den 29.september 2011. Årsmøte hvor styret ble valgt, fant sted på Høgskolen i Østfold.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli medlem i Lean Forum Namdal