Nyheter

 

Lean Forum Østfold ble etablert den 29.september 2011. Møtet fant sted på Høgskolen i Østfold. Les mer om etableringen her

Vinnare av Svenska Leanpriset 2011 är Emballator Lagan Plast AB från Ljungby. 

Det här är nog den bästa dagen i mitt Lean-liv, säger Emballator Lagan Plasts vd Christian Silvast.

Siden høsten 2008 har Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) jobbet systematisk med å fjerne flaskehalser og ”plunder og heft” for å skape bedre flyt i pasientens opphold.

Med Lean som metode har sykehuset fått ned ventetiden for utredning og behandling innenfor flere diagnoser.

Emballator Lagan Plast AB ble vinner av Svenska Leanpriset 2011, men Ostnor AB var en av 7 finalister til årets pris. 

Ostnor AB fikk Johnsson-utmerkelsen i 2010 for sitt arbeid med lean. Møt de tillitsvalgte og hør om fagforeningens rolle i endringsprosessen hos Ostnor AB på Lean Forum Norges årskonferansen 29.-30.11.2011

Under åpningen av Forskningsdagene 23.9.2011 mottok professor Kalle Moene Forskningsrådets pris for fremragende forskningsformidling.

Formidling er å dele med andre. Når du deler blir det mer også til deg selv, mener Kalle Moene.

Hør Kalle Moenes foredrag "Produktivitet og den norske samarbeidsmodellen." på Lean Forum Norges årskonferanse 29.-30.11.2011.

Første møte i Lean Forum Oslo ble gjennomført hos Arbeids- og Velferdsdirektoratet (NAV) i Akersgate 64 -68 i Oslo sentrum fra kl 16:30 til 19:00

Rundt 50 deltakere hadde funnet veien til NAV denne fine ettermiddagen. Flere forskjellige bransjer, fra privat og offentlig tjenesteyting, var representert på det første møtet. Stort oppmøte og mange positive tilbakemeldinger viser at det er stor interesse for Lean og kontinuerlig forbedring i Oslo-området.

Legger frem nye kuttplaner, og stokker om ledelsen. 

SAS-sjef Rickard Gustafson er i dag (14.9.11) i Norge for å legge frem en helt ny strategi.

Det skjer i forbindelse med at innsparingsprogrammet Core SAS, som ble innført av Gustafsons forgjenger, Mats Jansson, nå er i ferd med å gå mot slutten.

Lean Forum Bergen ønsker velkommen til stiftelsesmøte og fagseminar:
10. november 2011 hos Tryg Forsikring i Fyllingsdalen

Første nettverkssamling i Lean Forum Innlandet ble gjennomført hos HAPRO på Hadeland den 8.september 2011. Mange positive tilbakemeldinger!

Nesten 80 deltakere hadde funnet veien til HAPRO denne dagen. Det viser at det er stor interesse for Lean i Innlandet.  

Lean Forum Norge har snakket med Kenneth Tilley. Han arbeider i Arbeid og velferdsdirektoratet og har ansvar for å utvikle og levere et program for spredning av KF kultur i NAV.

Er du eller din bedrift interessert i Lean og bor i Oslo-området? Møt opp på stiftelsesmøte for Lean Forum Oslo den 28.september 2011. Meld deg på via denne linken  http://www.meetup.com/LeanForumOslo/events/32344002/

Vær rask med din påmelding, da det er begrenset antall plasser.

Lean Forum Telemark ble formelt etablert den 6.september 2011 med 32 deltakere fra 22 bedrifter til stede.

15. juni 2011 ble det arrangert et nordnorsk nettverksmøte innen Lean. 27 deltagere fra en rekke produksjonsbedrifter, konsulenter og FoU-miljøer møttes.

St.Elizabeth Hospital i Appelton, Wisconsin er utviklet med utgangspunkt i Lean-tenkning, som resulterte i endringer i den funksjonelle organiseringen av deler av sykehuset.

Lean Forum Norge har søkt etter årets Norske Lean bedrift i 2011. Målet var å finne gode eksempler på ledende praksis innen Lean i Norge som kan få anerkjennelse og være inspirasjon for andre virksomheter.

Topdanmark er kåret til Europas mest effektive forsikringsselskap.

Hør den fabelaktige historien om hvordan de ved å adoptere Toyotas ledelsesprinsipper har tredoblet kapasiteten, på 1/3 av tiden og 1/3 av arealet. 

Anodemontasjen til Hydro Karmøy vant pris under en nettverkskonferanse på Lille Maritim torsdag.

Det går nesten ikke en uke uten at vi hører om alvorlige byggefeil i mediene. Totalt oppdages feil av forskjellig karakter på 85 prosent av alle nye bygg. Dette koster rundt 15 milliarder kroner i året.

Samtidig øker byggekostnadene, og produktivitetsutviklingen er lav. Det foregår også veldig lite forskning og utvikling innen bygg. Samtidig sliter bransjen med holdningsproblemer, blant annet med håndverkere som ikke møter opp når de skal.

Med et sykefravær på bare 1,9 prosent er Utsira best i klassen når det gjelder jobbnærvær i kommunal sektor.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli medlem i Lean Forum Namdal