Alcoa Mosjøen kåret til Årets norske Leanvirksomhet 2013

Alcoa Mosjøen mottok prisen «Årets norske Leanvirksomhet 2013» under Lean Forum Norges årskonferanse «Lean på norsk» på Fornebu Expo i dag. Statssekretær Eirik Lae Solberg, Nærings- og handelsdepartementet, stod for utdelingen.

Formålet med prisen er å løfte frem ledestjernene innenfor forbedringsarbeid i Norge, både for å anerkjenne dem og for å kunne lære av dem. De tre finalistene Alcoa Mosjøen, Fibo Trespo og Gilje Tre ble alle berømmet for sitt forbedringsarbeid med god strategisk forankring, gode resultater, god involvering av ansatte og tillitsvalgte, og fokus på flyt og kundeverdi.

Alcoa Mosjøen skilte seg likevel ut som en klar vinner, og da spesielt med tanke på hvordan de arbeider med HMS og involvering av tillitsvalgte.

Vinnerintervjuet finner du her

En stolt verkssjef Eivind Mikalsen ved Alcoa Mosjøen tok i mot prisen.
Se prisutdelingen her

Du kan lese mer om prisutdelingen her:

http://www.regjeringen.no/nb/dep/nhd/aktuelt/taler_artikler/politisk_ledelse/taler-og-artikler-av-statssekretar-eirik/2013/kultur-for-kontinuerlig-forbedring.html?id=746675

http://www.tu.no/industri/2013/11/27/karet-til-beste-norske-lean-bedrift

http://www.helgeland-arbeiderblad.no/

Alcoa Mosjøen kåret til årets norske leanvirksomhet_pressemelding

Fra Alcoas pressemelding: "Verket i Mosjøen får også ros fra Tómas Mar Sigurdsson, Presiden European Region og Global Primary Product Europe and the Middle East:

- Dette er utrolig hyggelig og vel fortjent. Mosjøen har maktet å ta nye markedsandeler og levere stabilt gode resultater i et utfordrende økonomisk klima for vår primærvirksomhet. Det er en bragd, og det er det fint at andre også anerkjenner.

Men anerkjennelsen betyr ikke at de ansatte i Mosjøen skal hvile på laurbærene fremover:

- Også forbedringsarbeidet kan løftes og revitaliseres. Det er en del av hele filosofien bak. Jeg gleder meg til å arbeide videre med dette, avslutter Eivind Mikalsen"

Abonner på vårt nyhetsbrev