Alle ansatte må finne tre feil

I Evry er alle ansatte forpliktet til å jakte på forbedringsområder. -Det er de som vet hvor skoen trykker, sier konsernsjef Terje Mjøs.

Så langt har Terje Mjøs og Gunnar Sæther (bildet) i Evry gjennomført 70 leanprosjekter, etter innspill fra de ansatte.

-Vi startet forsiktig i et av forretningsområdene i 2008, og for fullt i 2010. Vi ønsket å få en felles prosessmetodikk for kontinuerlig forbedring, og hadde hørt om Lean, sier konsernsjef Terje Mjøs.
Nå har Lean blitt et av de viktige fokusområdene i Evry, og selskapet har i dag 10 lean-navigatører og 20 lean-agenter som bidrar til å styre forbedringsprosjektene.
-Målet er å redusere bortkastet tid i arbeidsprosessene til et minimum. Spørsmålet vi hele tiden stiller oss er om det vi gjør har noen verdi for kundene våre, sier Mjøs.

Men det er de ansatte som først og fremst skal finne ut hva som kan gjøres på en bedre måte.
-Vi forventer at alle ansatte skal komme med tre forbedringsforslag som blir gjennomført i løpet av ett år, sier Mjøs. - Det er de ansatte som kjenner hvor skoen trykker, og hvor problemene oppstår.
I Evry heter det imidlertid ikke forbedringsforslag, men kaizens. Og det er disse de ansatte skal jakte på. Når en ansatt har funnet et område med forretningspotensial, kan dette varsles om på ulike tavler som er tilgjengelig for alle ansatte via intranettet.

Les mer i Finansavisen her:

Alle ansatte må finne tre feil

Abonner på vårt nyhetsbrev