Bidrar til forenkling og effektivisering

Nettverket Lean Forum Nordvest, som har forenkling og effektivisering av virksomheter som formål, har blitt en suksess. Hele 57 bedrifter og institusjoner i Møre og Romsdal og Nordfjord er nå med.

- Oppslutninga har vært overveldende. Vi har medlemmer fra Statoil på Tjeldbergodden i nord til Vestlandsvinduet i Måløy i sør, forteller Alf Reistad i Molde, som var en av initiativtakerne til nettverket og driver det. De andre initiativtakerne var Protomore Kunnskapspark og næringsklynga Ikuben i Molde.
Lean er en metodikk som opprinnelig kommer fra Toyota i Japan, og skal gi forenkling og effektivisering i så vel private som offentlige virksomheter. Lean Forum Nordvest er en medlemsorganisasjon som ikke har profitt som formål.

Lokomotivene
De aller fleste store lokomotivene i næringslivet i Møre og Romsdal er med i nettverket.
- Vi har lyktes godt med å en bred medlemsmasse, der spesielt de store industrivirksomhetene i fylket er med. Vi skulle ønske enda større deltakelse fra offentlig sektor. Her er det mye å hente. Men samtidig har både helseforetaket og enkelte kommuner gjennomført imponerende forbedringsprosjekt, sier Alf Reistad.

Tester nye produksjonslinjer
Alf Reistad framholder at noe av det mest interessante med forumet er erfaringsutveksling mellom ulike selskap - også mellom private industribedrifter og offentlig sektor.
- Personlig synes jeg det er litt moro at en fremadstormende og anerkjent bedrift som Ekornes bruker nettverket fullt ut. Ekornes er den bedriften som har deltatt mest aktivt i forumet - også gjennom å dele sine erfaringer, sier Alf Reistad.
Han forteller at noen av medlemsbedriftene nå tester ut nye produksjonslinjer - blant annet som resultat av studieturer forumet har arrangert til Skoda, Doosan og Toyota i Tsjekkia.

Les hele saken fra Romsdals Budstikke her.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli medlem i Lean Forum Namdal