En "LEAN DAG" på Bryggen i Bergen

Lean Forum Bergen inviterte til leandag på Bryggen i Bergen 21. februar. Temaet for dagen var "Hvordan skape konkurransefortrinn med Lean" - lederens betydning i forbedringsarbeidet.

 

Tekst og foto: Tom Ivar Omdahl, Lean Forum Bergen

"-Dette var bra. -En meget innholdsrik dag. -Masse læring. -God spredning på foredragene". Det var mange gode tilbakemeldinger å få fra deltakerne etter Lean Forum Bergen sitt første heldags arrangement.

Arrangementet har vært planlagt i snart ett år, og hva var mer naturlig enn at ordfører Trude Drevland åpnet "showet". Før åpningstalen uttalte hun "det er her fremtiden til Bergen sitter. Selvfølgelig må jeg være her!" Etter åpningen av ordføreren loset leder av Lean Forum Bergen oss gjennom en fullspekket dag med masse erfaring og faglig påfyll.

 

 

 

 

 

Trude Drevland

 

Første del var viet ledererfaring fra forbedringsprosesser. Først på podiet var Bent Christensen. Han delte erfaringer fra det "å lede høykompetente team". Etter et langt liv innen helsevesenet i Sverige og Danmark og sist som leder av etableringen av Skåne universitets sykehus så hadde han masse erfaring å dele med oss.

 

 

 

 

 

Bent Christensen

 

John Knudsen fra Rolls Royce delte sine implementeringserfaringer med oss. Han ga oss et grundig innsyn i hvordan Lean Six Sigma arbeidet ble ledet i Rolls Royce,-"world wide". Han fortalte om sine første auditer utført av ledelsen fra Europa og besøk hos Airbus, kanskje noen av de fremste i Europa på Lean???

Anne Kverneland Bogsnes har lang erfaring som leder. Hun har jobbet tett med både Helse Bergen og Rolls Royce. Nå leder hun NAV Hordaland og delte sine erfaringer fra NAV sin "helhetlige tilnærminger til forbedringsarbeidet". Masse spennende erfaringer, både fra implementeringsfasen og spredningen ut i hele organisasjonen.

 

 

 

 

 

Anne Kverneland Bogsnes

 

Etter lunch var det tid for workshopper. Med 135 deltakere var det etablert 3 workshopper. Karabin engasjerte til arbeid i grupper på sin måte å starte og lede et forbedringsprosjekt. Bjarne Berg Wig delte "lean speilet" og forbedringsarbeid ved hjelp av A3 og Bent Christensen hadde som tema oppstart ved hjelp av ulike verktøy og hvordan skape engasjement.

Ottar Henriksen fra Lean Forum Norge hadde fått som oppgave å runde av dagen. Han tegnet en linje fra behovene, via etableringen av Lean Forum og over i forskningsprosjektet "Lean operations".

Siden det var vinterferietid var det veldig naturlig å invitere til "afterlean". Et 10 talls deltagere tok imot dette tilbudet og fortsatte diskusjonen "over noe leskende"...

 

 

 

 

Abonner på vårt nyhetsbrev