Frikjøpt fra rektorjobben for å jobbe med Lean

Rektor ved Bærland skole i Gjesdal, Tom Kenneth Gilje, har blitt frikjøpt 40 prosent for å jobbe med Lean i kommunen.

Tom Kenneth Gilje er fra 1. august ansatt som prosjektleder i 40 prosent stilling med ansvaret for implementering av leanprinsippene i kommunen.

- I vår hadde vi fire virksomheter som ble Lean-virksomheter i kommunen. Det var Ålgård skole, NAV og Bamsebo og Oltedal barnehager. Nå skal vi ha en ny runde med seks nye organisasjoner som skal bli Lean-virksomheter. Derfor har vi fra 1. august ansatt Tom Kenneth Gilje som prosjektleder kombinert med jobben som rektor på Bærland skole, sier rådmann Knut Underbakke, og legger til at i god Smart City-ånd kommer kommunen også til å se på mulighetene for samarbeid med andre Lean-bedrifter- og kommuner.

Lean, som betyr "slank" eller "veltrimmet" er en bedriftsøkonomisk filosofi med opprinnelse i japansk bedriftskultur. Tanken er å minimere sløsing og å gjøre bedriften mest mulig effektiv.

I Gjesdal kommune har Gilje Tre vært en foregangsbedrift innen dette, og også vunnet prisen for "Årets norske Leanvirksomhet 2015".
Bærland skole, hvor Tom Kenneth Gilje er rektor, har også jobbet lenge med Lean-prinsippene.

Underbakke skryter av jobben Gilje har gjort.
- Bærland skole har jobbet systematisk og godt med Lean-prinsippene og har blitt lagt merke til av veldig mange, både offentlige og private.
Når kommunen satser på en ny runde med jakt på tidstyver, er det fordi det er stor politisk interesse rundt Lean-prinsippene.

- Gjesdal kommune satser på forbedringskultur og er sterkt inspirert av det Gilje Tre har fått til, sier Underbakke.

Artikkelen er hentet fra GBnett - Nettavis for Gjesdal og Figgjo - 3. august 2016 (journalist Håvard Ovesen).

Du kan møte Tom Kenneth Gilje på Lean Forum Norges årskonferanse 8.-9. november.
Les mer om Tom Kenneth Gilje her.
Les mer om konferansen her.

Abonner på vårt nyhetsbrev