Selvledelse er mye av hemmeligheten

Ingen fortjener å tilhøre et bedre lag enn det de er villige til å være med på å skape selv. Det gjelder også i arbeidslivet, sier Marit Breivik.  

Breivik har preget norsk håndball i en årrekke; som spiller, klubbtrener, landslagssjef og nå som assisterende toppidrettssjef og hovedcoach for lagspillidretter i Olympiatoppen. 

Hva er plussene i fellesskapet? Hva krever det av den enkelte hvis vi skal trives og oppnå gode prestasjoner? Dette bør utforskes kontinuerlig, sier Marit Breivik.  

Hele mennesker

Breivik mener at noe av det viktigste er å se de en skal lede som hele mennesker og forstå den enkeltes livssituasjon. Alle er ulike og unike med forskjellige forutsetninger og behov. For å kunne prestere bra må de ulike delene av livet være i balanse. En trener må kjenne spillerne godt for å kunne bidra til å få fram det beste i hver enkelt. Det krever nær dialog.     

Innen idretten er det aksept for at dette er noe en leder må bruke tid på. Bedriftsledere har ofte fulle kalendere og lite tid til å lære sine medarbeidere å kjenne. Kanskje burde denne oppgaven hatt høyere prioritet, spør Breivik.     

Les hele saken her

Abonner på vårt nyhetsbrev