Solar - en prisvinnende bedrifts implementering av Lean på tvers av selskapet

Rundt 90 engasjerte medlemmer i Lean Forum Oslo var 17. oktober samlet for å la seg inspirere av Solars leanreise. Foredraget av Tore Martin Solvang, Lean Manager i Solar, ga inntrykk.

Solar er en ledende leanbedrift. De mottok i 2010 den danske Leanprisen for sin evne til å øke operasjonell effektivitet og konkurranseevne. Tore Martin Solvang, Lean Manager i Solar, inspirerte og engasjerte forumet med sitt foredrag om Solar sin leanhistorie. Han dro fram mange eksempler: alt fra planlegging til gjennomføring, oppturer og nedturer; hvor erfaringer fra temaer som synlig ledelse, tavlemøter, intern opplæring, Lean lederskap og Lean endringsagenter ble diskutert.
Tore Martin har selv de siste 4 år bidratt til utvikling av Lean på tvers av organisasjonen (i Norge, i konsernet, med leverandører og kunder). Han har ledet prosjekter innen områder som logistikk, salg, produkt, finans og støtteavdelinger. Med hans dyptgående innsikt fanget foredraget alle tilhørere.
Innlegget skapte et tydelig engasjement hos medlemmene i Lean Forum Oslo, og forumets leder Eivind Sundbø måtte stoppe oppfølgingsspørsmålene. Da hadde ikke bare Tore Martin fått delt mye av sin innsikt, men flere av Lean Forum Oslo sine medlemmer hadde også delt sine refleksjoner med de øvrige. Responsen i ettertid har ikke latt seg vente på:
"Konkret, informativ og inspirerende presentasjon. Bra med eksempler på virksomheter som har lykkes over tid"
"Veldig bra presentasjon og veldig relevant. Tusen takk"

Tekst: Irene Stendal og Erik Schouw-Hansen, Lean Forum Oslo

Abonner på vårt nyhetsbrev