Til Høyanger for å lære om forbedringsarbeid

Denne uka var til sammen 18 deltakere fra bedrifter som Equinor, Statkraft, Tine og Schibsted på studiebesøk for å se og lære om forbedringsarbeid av Hydro Høyanger, som ble "Årets norske Leanvirksomhet" i 2018.

Sak fra Ytre Sogn Avis, tekst og bilde: Anne Lene Hansen.

Besøket var i regi av Lean Forum Norge, som delte ut den prestisjetunge prisen til verket i Høyanger, blant annet på grunn av det strukturerte forbedringsarbeidet deres, og gjennom svært aktiv involvering av ansatte.
I forbindelse med dette inviterte Lean Forum Norge flere storaktører til et studiebesøk hos vinneren for å se og høre om arbeidet med AMBS (Aluminium Metal Business System, red.mrk) i praksis. 
Deltakerne var fra Equinor, Statkraft, Schibsted Trykk Bergen, Tine Meieriet Frya, Sitep og Lean Forum Norge.

Dele erfaringer
Til Ytre Sogn forteller representant fra Lean Forum Norge, Tove Løkken, at deres formål blant annet er å legge til rette for at medlemmene deres kan dele erfaringer og lære av hverandre - på tvers av bransjer.
- Hydro Høyanger ser klart viktigheten av å jobbe med kontinuerlig forbedring. Arbeidet er svært godt forankret i ledelsen, og de er gode til å involvere hele organisasjonen i å skape forbedringer, og har fått fram en forbedringskultur i bedriften. Gjennom kontinuerlig forbedringsarbeid skaper bedriften konkurransekraft. Dette fikk vi også bekreftet under studiebesøket, sier hun.

Lærerik dag
Etter presentasjonen om hvordan de arbeider med kontinuerlig forbedring, ved fabrikksjef Stian Tangen og AMBS-leder Terje Norevik, var det klart for rundtur i fabrikken. Deltakerne var innom støperiet, anodemontasjen og elektrolysen og fikk se arbeidet i praksis. Til Ytre Sogn sier Norevik at deltakerne var svært fornøyd med besøket, og flere uttalte ønske om å komme tilbake.
- Vi ble tatt godt imot av engasjerte ansatte og ledelse, som stolt fortalte og viste oss rundt i bedriftene. Og tilbakemeldingene jeg har fått fra de andre deltakerne som var med var at det hadde vært en lærerik dag, og at de ble inspirert til å jobbe med videre utvikling på egen arbeidsplass. Jeg er sikker på at alle bedrifter har noe å lære av hvordan Hydro Høyanger tenker og jobber for hele tiden å bli bedre, sier Løkken.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Bli medlem i Lean Forum Namdal