Var best, men hadde mye å lære

- I Harley Davidson var vi best i bransjen og så ikke mulighetene til forbedringer i produksjonen, fortalte Don Kieffer til deltakerne på LEAN-dagen i Stavanger Forum. Parallellene til olje- og gassindustrien i Stavanger-regionen var åpenbare.

Kieffer hadde jobbet seg opp fra produksjonsgulvet i Harley Davidson til stillingen som viseadministrerende direktør. Selskapet var blant de aller mest lønnsomme i USA på slutten av 90-tallet. På mange måter sammenlignbart med situasjonen i olje- og gassindustrien for et par år siden.

- Jeg ble da fortalt av Ford, etter et besøk hos oss, at produksjonen vår sugde. Det var hardt for meg å høre, spesielt fra Ford som ikke akkurat var kjent for høy kvalitet og lønnsom business på den tiden, sa Kieffer.

Amerikaneren har 15 års erfaring fra toppledelsen i Harley Davidson, der han hadde hovedansvaret for produktutvikling og Lean. Han er nå tilknyttet den prestisjetunge MiT Sloan School of Management, og er en høyt respektert internasjonal kapasitet på fagfeltet. Han åpnet den aller første LEAN-dagen i Stavanger Forum onsdag 20. april. Lean-dagen er regionens nye og viktigste møteplass for alle som er opptatt av forbedring, kvalitet og å jobbe smartere - og arrangeres i samarbeid mellom Stavanger Forum og Næringsforeningen.

Les mer om LEAN-dagen i Stavanger på naeringsforeningen.no her.

Abonner på vårt nyhetsbrev