Vil lære av Doosan

Kan en dumperfabrikk i Elnesvågen lære en sengeprodusent i Åndalsnes noe? Det tror Wonderland-sjef Sølve Kiviranta.

Tirsdag besøkte representanter fra åtte møbelfabrikker Doosan Infracore Norway AS i Elnesvågen for å få et innblikk i hvordan dumperfabrikken jobber med Lean-prinsippene.
Proff-prosjektet
Møbelprodusentene er med i Proff-prosjektet (produksjon for framtida) i regi av Norsk Industri. Prosjektet startet opp i høst og mottar rundt 1,5 millioner kroner i støtte fra  LO og NHO. Denne uka har gruppa prosjektsamling i Molde.

- Vi ønsket å besøke andre bransjer for å lære om måten de jobber for å forbedre produksjonen og arbeidsprosessen, sier Egil Sundet, bransjesjef for møbel og interiør i Norsk Industri.
Fra rot til ryddighet
Produksjonsingeniør Aleksander Blø holdt et foredrag om Lean for de 30 personene, før en gruppevis omvisning i fabrikken. Blø forteller til Romsdals Bustikke at målet med Lean er å eliminere dødtid.
- Lean-tankegangen gjør at vi produserer på enklest mulig måte. Da vi startet opp i 2012 fløt lager og produksjon i hverandre. Med ryddig lager og produksjon unngår vi leting, og sparer tid. Vi har også jobbet fram en god linjebalanse i produksjonen. Alle arbeidsstasjonene skal ha noe å gjøre så de slipper å vente, sier Blø.
Les hele artikkelen om besøket hos Doosan hos Romsdals Budstikke.

Abonner på vårt nyhetsbrev