Nettverkssamling 27.september 2018 hos TINE Meieriet Frya

Lean i hverdagen – etter oppstarten

Hva gjør du når første oppstartsrusen er over, når andre oppgaver fyller dagen raskere enn du klarer å prioritere videre oppfølging av den glødende entusiasmen dere opplevde i starten av Lean-reisen?

Nettverkssamlingen er denne gang lagt til TINE Meieriet Frya i Ringebu kommune, 7 mil nord for Lillehammer. Anlegget startet sin Lean-reise i 2006 - et initiativ fra lokale ledere som ønsket forbedring på eget anlegg. Etter hvert utviklet ulike meierier i TINE sin egen Lean-kultur, men med stor utvikling og endring både i TINE sentralt og på anleggene, ble det utfordrende å prioritere Lean-arbeidet og holde fokuset oppe. Det ble behov for sentral koordinering for å komme videre og i 2016 startet arbeidet med å utvikle produksjonssystemet DRIV som et samarbeid mellom sentrale ressurser og lokale team ut på anleggene. DRIV skal implementere på alle produksjonsanlegg i TINE og TINE Meieriet Frya er et av anleggene som nå er i gang med implementeringen. Basert på Lean-reisen fra 2006 til i dag, ønsker TINE Meieriet Frya å fortelle om de utfordringene de har møtt underveis i de ulike fasene av arbeidet og hvordan de har jobbet med å løse disse.

Velkommen til nettverkssamling hos TINE Meieriet Frya! Mer informasjon finner du her.

MELD DEG PÅ HER.

Pris for bedriftsmedlemmer: Kr 700,- (+mva)
Pris for andre: Kr 1200,- (+mva)

Nyheter

Mapei AS åpnet 1.oktober sitt nye produksjonsanlegg for pulver produkter, en investering på 190 millioner. Siden 2003 er det investert nærmere 500 millioner i bedriften i Nord-Odal for å tilrettelegge for en god utvikling.

Årets program hadde spesielt fokus på Lean og ledelse, digitalisering, innovasjon og kommunikasjon. Hvordan lykkes i dag og i fremtiden?

Noen av høydepunktene i år var Erik Modig, Anna Kirah, Christian Silvasti, workshop i det nye Katapult-senteret på Raufoss og studiebesøk hos Vestre Toten kommune.

Møt Anna Kirah under Leandagen Innlandet 3.mai og hør mer om Corporate Rebels (endringsagenter)

Mange ledere fokuserer på resultater og en resultatstyrt ledelse, men utfordringen er at lederne ikke har lært hva det vil si å ha en demokratisk arbeidsplass i dag, the time of turbulence.
Vi bruker modeller fra forrige århundret for å løse dagens utfordringer og dilemmaer og de virker ikke. På grunn av skylapper kan du gå glipp av den i organisasjonen som sitter med svaret på utfordringene.

Med utgangspunkt i psykologi og sin egen forskning om massekommunikasjon forklarer Erik Modig under Leandagen Innlandet 3.mai hva som trengs for å endre en organisasjon.

– Desentraliser beslutningene, rådet den erfarne næringslivslederen Ole Enger på Leandagen Innlandet i Vikingskipet.