Lean dag 08.05.14

Lean Forum Innlandet i samarbeid med Vestre Toten kommune inviterer også i år til Lean dag i Vestre Toten kulturhus. Fokuset vil være spesielt rettet mot endringsledelse.

Hovedforedragsholder Niklas Modig har forsket ved Handelshøyskolen i Stockholm siden 2004, og er fremtredende innen områdene Lean service og Lean ledelse. Han snakker japansk flytende, og har tilbragt flere år på innsiden av Toyota sin organisasjon i et forsøk på å forstå hvordan filosofien deres kan brukes i alle sammenhenger.

Vestre Toten kommune har jobbet med innføring av Lean siden 2009, og vil gi en status og et innblikk i de hovedutfordringene de har hatt underveis og hvorledes de har tenkt å gå videre.

For å se video fra fjorårets Lean dag klikk her .

Program og påmeldingslink finner du her:

Invitasjon - Innlandets Lean dag 8. mai 2014(7)

Nyheter

Mapei AS åpnet 1.oktober sitt nye produksjonsanlegg for pulver produkter, en investering på 190 millioner. Siden 2003 er det investert nærmere 500 millioner i bedriften i Nord-Odal for å tilrettelegge for en god utvikling.

Årets program hadde spesielt fokus på Lean og ledelse, digitalisering, innovasjon og kommunikasjon. Hvordan lykkes i dag og i fremtiden?

Noen av høydepunktene i år var Erik Modig, Anna Kirah, Christian Silvasti, workshop i det nye Katapult-senteret på Raufoss og studiebesøk hos Vestre Toten kommune.

Møt Anna Kirah under Leandagen Innlandet 3.mai og hør mer om Corporate Rebels (endringsagenter)

Mange ledere fokuserer på resultater og en resultatstyrt ledelse, men utfordringen er at lederne ikke har lært hva det vil si å ha en demokratisk arbeidsplass i dag, the time of turbulence.
Vi bruker modeller fra forrige århundret for å løse dagens utfordringer og dilemmaer og de virker ikke. På grunn av skylapper kan du gå glipp av den i organisasjonen som sitter med svaret på utfordringene.

Med utgangspunkt i psykologi og sin egen forskning om massekommunikasjon forklarer Erik Modig under Leandagen Innlandet 3.mai hva som trengs for å endre en organisasjon.

– Desentraliser beslutningene, rådet den erfarne næringslivslederen Ole Enger på Leandagen Innlandet i Vikingskipet.