Årets Leandag i Innlandet 12. mai 2016

Det ble for fjerde gang arrangert "Årets Leandag i Innlandet", og 270 personer hadde tatt veien til kulturhuset på Raufoss for å lære mer om leanfilosofien.

Ordføreren i Vestre Toten kommune, Leif Waarum, ønsket alle velkommen til Raufoss og Fyrverkeriet kulturhus, og benyttet muligheten til å markedsføre Vestre Toten. Vi hadde 6 meget interessante foredragsholdere:
- Magnus Lord er lege, siviløkonom og sivilingeniør og har jobbet praktisk med moderne lederskap, innen både helsevesen og næringslivet siden 80-tallet. Han er en av Europas mest ettertraktede eksperter på Lean og fokuserer på at "respekten for mennesket" er en suksessfaktor som bestemmer om Lean skal lykkes og bli bærekraftig. Han holdt 3 lærerike foredrag:    * Lean impementering med mennesket i fokus    * Hvordan skape en offentlig virksomhet i verdensklasse    * Hvem lykkes med Lean implementering og hvorfor Lord ga gode eksempler på forbedringstiltak som tilhørerne kunne ta med seg rett tilbake til sin egen arbeidshverdag.
- Kenneth Gilje er Lean/GPS koordinator hos Gilje Tre AS. Gilje tre jobber med forbedringsarbeid for å kunne overleve i en meget konkurranseutsatt bransje. De vet at nøkkelen til suksess er å skape en organisasjon som kontinuerlig fornyer og forbedrer seg selv, med kunden i fokus. Gilje ga oss et meget interessant bilde av hvordan de arbeider, hver dag, for å oppnå dette. Gilje Tre ble kåret til Årets norske Leanvirksomhet under Lean Forum Norges årskonferanse i november 2015.
- Åge Skinstad er regiondirektør i NHO Innlandet, tidligere langrennssjef i Norges Skiforbund. Han ga oss et innblikk i skilandslagets vinnerkultur og hvorledes den blir utviklet. Her så han klare paralleller til andre typer virksomheter, som han viste oss eksempler på, i sitt interessante foredrag.
- Kari Bjørnerud Børthus, leder i utviklingsenheten i Vestre Toten kommune.
- Steinar Hansen, NAV-leder i Drammen.
- Karianne Fjeldstad, prosjektleder LEAN i Bærum kommune.   
   * NAV Drammen, Bærum kommune og Vestre Toten kommune har samarbeidet om muligheten til å jobbe sammen i praksis, med NAV Drammen som et felles "case". NAV Drammen får dermed det beste fra både Bærum og Vestre Toten sine innføringsmodeller og Lean program, samtidig som kommunene vil få en unik mulighet til å øke sin kompetanse og videreutvikle sine modeller. Vi fikk høre om meget interessante erfaringer de har gjort seg etter oppstarten av samarbeidet høsten 2015. Det ble igjen en meget vellykket og inspirerende Leandag på Raufoss.

Tekst: Per Kristian Østbye, Lean Forum Innlandet

Kalender

Nyheter

Mapei AS åpnet 1.oktober sitt nye produksjonsanlegg for pulver produkter, en investering på 190 millioner. Siden 2003 er det investert nærmere 500 millioner i bedriften i Nord-Odal for å tilrettelegge for en god utvikling.

Årets program hadde spesielt fokus på Lean og ledelse, digitalisering, innovasjon og kommunikasjon. Hvordan lykkes i dag og i fremtiden?

Noen av høydepunktene i år var Erik Modig, Anna Kirah, Christian Silvasti, workshop i det nye Katapult-senteret på Raufoss og studiebesøk hos Vestre Toten kommune.

Møt Anna Kirah under Leandagen Innlandet 3.mai og hør mer om Corporate Rebels (endringsagenter)

Mange ledere fokuserer på resultater og en resultatstyrt ledelse, men utfordringen er at lederne ikke har lært hva det vil si å ha en demokratisk arbeidsplass i dag, the time of turbulence.
Vi bruker modeller fra forrige århundret for å løse dagens utfordringer og dilemmaer og de virker ikke. På grunn av skylapper kan du gå glipp av den i organisasjonen som sitter med svaret på utfordringene.

Med utgangspunkt i psykologi og sin egen forskning om massekommunikasjon forklarer Erik Modig under Leandagen Innlandet 3.mai hva som trengs for å endre en organisasjon.

– Desentraliser beslutningene, rådet den erfarne næringslivslederen Ole Enger på Leandagen Innlandet i Vikingskipet.