Aleksander Aurstad Olsen

Fagn

Fagn åpnet dørene sommeren 2017 under ledelse av eier og kjøkkensjef Jonas Nåvik, og 18 måneder senere hadde de sin første Michelin-stjerne. Etter å ha forsvart stjernen i 2020, ga han ansvaret på kjøkkenet til Aleksander Aurstad Olsen. Før han ble kjøkkensjef hos Fagn, jobbet Aleksander hos To Rom og Kjøkken i Trondheim, Hoja Santa med Albert og Ferran Adria i Barcelona, À L’aise i Oslo, og The Fat Duck utenfor London. Hos sistnevnte var han i to år og fikk jobbe med den anerkjente kjøkkensjefen Heston Blumenthal, som han karakteriserer som høydepunktet i hans karriere. Aleksander er spesialist på dessert, og har i den sammenheng bla. deltatt i VM i dessert; «Dessert of the year». Med sin lange erfaring fra anerkjente restauranter og kjøkkensjefer, har han tatt med en ny dimensjon til Fagn.

Hemmeligheten bak Fagns suksess ligger i deres filosofi i det å kombinere tradisjonelle oppskrifter og lokale ingredienser, med moderne teknikk og bærekraftig gastronomi. I ledd av dette har de knyttet seg til spesifikke leverandører av råvarer, for å sikre at deres praksis er både etisk og bærekraftig.

Skal du levere på forventningene man har til Michelin-restauranter, må hele restauranten jobbe smidig og effektivt, samtidig som man leverer eksepsjonell kvalitet i rettene til kundene. For å få til dette er de nødt til å være Lean, og Aleksander vil gi et inspirerende foredrag om hvordan de jobber for å få til dette samtidig som man sikrer bærekraft i alle ledd.