Lanserer Lean Forum Academy
Lean Forum Norge, i tett samarbeid med Hydro, ruller i 2025 ut en ny verktøykasse for medlemmene.
Det var en stolt styreleder i Lean Forum Norge, Gaute Knutstad, som fra scenen under årskonferansen kunne meddele denne nyheten sammen med Christopher Braathen fra Hydro.
Inngangen til det nye akademiet, er at Hydro ønsker å dele tilgangen til sitt academy og deres verktøykasse som favner alle LEAN-verktøyene.
– I tillegg til et solid faglig underlag, vil det også følge med case og videoeksempler på Hydro sin «best practice» på bruk av verktøyene operativt, sier Knutstad.
Equinor og Glencore blir med på laget som utviklingspartnere.
– Det betyr at vi over tid også vil få «best practice»-eksempler fra disse, og etter hvert forhåpentligvis også fra flere av våre medlemmer, sier Knutstad.
Dette legger til rette for utvikling av et rikt bibliotek av operative «case» til inspirasjon og ytterlig læring. Lean Forum Academy (LFA) vil gradvis bygges ut, basert på en fleksibel og dynamisk digital plattform. Denne nye plattformen og løsningene må testes, og første pakke med verktøy vil være tilgjengelig innen utgangen av Q1 i 2025.
– Verktøykassen innen LEAN og arbeid med kontinuerlig forbedring er i sin natur generisk. Vår hensikt er å gjøre denne tilgjengelig for våre eksisterende og nye medlemmer, for med det legge til rette for at den enkelte virksomhet kan fokusere på den krevende jobben som er å bygge en forbedringskultur og utvikle endringsledelse, sier Knutstad og legger til:
– Lean Forum Academy ville ikke vært mulig å realisere uten økonomisk støtte fra LO og Norsk Industri.
Braathen i Hydro er klar på at de håper deres delingsvilje, vil føre noe tilbake til Hydro på sikt.
– Vi er der vi er for at vi har vært nysgjerrige. Mange har delt med oss på vår reise. Vi har plukket opp gode ideer, tilpasset og gjort det til vårt eget. Slik har vi utviklet vårt forretningssystem som et solid fundament for stabil og sikker drift. Dette inkluderer utvikling av opplæringspakker, spillbasert læring, metoder og verktøy. For å fortsette å utvikle oss tenker vi at vi må «dele for å få». Vi er helt sikre på at det er mange eksempler blant medlemsbedriftene hvor de er flinkere enn oss, og det vil vi gjerne lære mer om.
– Braathen legger videre til at de ved å dele også ønsker å bidra til et løft hos de små- og mellomstore bedriftene. Dette er typisk mindre underleverandører og samarbeidspartnere som ikke har de samme ressursene til å utvikle sitt eget forretningssystem fra scratch.